Utoljára Badár Sándor és Ganxsta Zolee emeli poharát hőseinkre

Stílusosan az első és az utolsó epizód mesélőivel búcsúzunk. Az utolsó „Best of” adásban a produkció rajongói Badár Sándor az 1848-as elsietett forradalommal kapcsolatos spicces teóriáival és Ganxsta Zolee a magyar trón és a burgonya feltalálásának összefüggéseiről alkotott elméleteivel mélyíthetik történelemtudásukat.

Tizenhét mesélő oktató munkáját koronázza meg a Dumaszínház humoristája és a hazai gengszterrap pápája a sorozat befejező epizódjában. Badár Sándor némi keserűlikőr segítségével rántja le a leplet a dicső márciusi forradalom mögött meghúzódó valódi indokokról: Pilvaxos dorbézolások, neurotikus Jókainék és félreértett naptárak együttállása vezetett a nyughatatlan ifjak nyomdafoglalásához.

Innen veszi át a stafétát a szókimondó rapper, aki régi ismerősként köszöntötte a mesélői fotelt és a söröskorsókat. Ganxsta Zolee harmadjára veti bele magát nemzeti múltunk sűrűjébe: mivel a nemes cél érdekében nem kímélte sem saját máját, sem Károly Róbert királyunkat, így eshetett meg, hogy a magyar trón végül egy csehszlovák hokijátékosra szállt, az uralkodásra alkalmatlan örökös pedig mindössze a krumpli feltalálásával szorított magának helyet a rapper történelemkönyvében.

Tömény Történelem 2. évad „2. Best of” epizód – pénteken 22.00-tól a Comedy Central műsorán

– ismétlés szombaton 23.00-tól és 00.30-tól!

AZ OLDALRA CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEK LÉPHETNEK BE.