Steiner Kristóf miatt mondott le a pörköltről Mátyás királyunk

Padlizsánok győzelme a pacal felett és a férfiasított cigányprímás legendája – a kulináris és zenei élvezetek történelmében kalauzolunk ma el. Ezúttal Steiner Kristóf és a Magyarország, szereplek! felfedezettje, Szabó Balázs Máté humorista keresi a felespoharak mélyén a fine dining meghonosításának és Czinka Panna érvényesülésének igaz történetét. A pörköltszaft illatát is legyőző szerelem és a cigányzene ősanyjának legendáját pedig olyan színészek elevenítik meg korhű díszletben és jelmezekben, a mesélők hangjára tátogva, mint Rezes Judit, Gryllus Dorka, Keresztes Tamás vagy Európa-bajnok birkózónk, Bárdosi Sándor.

 

Az izraeli gourmet világ meghódításán dolgozó Steiner Kristóf a pörkölt és a szerelem tragikus összeférhetetlenségét tárja fel alkohollal áztatott meséjében. „Magáról a Tömény Történelemről nem sok mindent tudtam, de dolgoztam már együtt a Comedy Centrallal, imádtam a Készhelyzetet. A Spáh-ikreket is nagyon bírom, úgyhogy egyértelmű volt, hogy csatlakozom a spicces brigádhoz. Bár vegán vagyok, azért az egészségemet én is számtalan módon rombolom: jöhettek bőven a koktélok!” – mesélte a gasztroguru, akinek éppen az epizóddal egy időben jelenik meg új, vegán szakácskönyve.  Pezsgőt és ánizspálinkát kortyolgatva stílusosan a magyar konyhák sava-borsát adó hús és a szépséges Beatrix képében érkező vegán fine dining egymásra találásáról regél, de a királyi frigy természetesen nem köttethetik meg Madonna közreműködése nélkül. „Magyarországon egyébként is mindig a vegán ételekről és Madonnáról beszélek, ha iszom, akkor pedig megállíthatatlan vagyok!”

 

És hogy hogyan válnak köddé a pacalpörköltös álmok a lilálló padlizsánok árnyékában? Mit keres a Corvin Pride-on a Fekete sereg táncosait vezető Bárdosi Sándor? Steiner Kristóf garantáltan felforgatja Mátyás király udvarának életét – a vegaszexualitásnak semmi sem állhatja útját…

„Anya, dolgozom” – bizonygatja a barackpálinkák hatására akadozó nyelvvel telefonáló Szabó Balázs Máté. A humorcsatorna stand-up tehetségkutatójának ifjú közönségdíjasa rutinos mesélőként hajtja le a feleseket: az előző évadban Emese különös álmát igyekezett megfejteni, most pedig zenetörténetünk első cigányprímása, a kegyetlen produceri feltételek áldozatául eső Czinka Panna kálváriájára hívja fel a figyelmet. Gryllus Dorka tehetséges hegedűse az előnytelen szerződés elől menekülve kénytelen egy fiúbanda frontembereként kamatoztatni tehetségét, hormonműködését azonban a bajszos-pipázós álca alatt sem rejtheti el. Történetét ma a szépségipar és a feltörekvő zenészek is intő tanulságnak tekinthetik: a nők bőrének nem tesz jót a pipadohány, és mindig, minden körülmények között nézzük meg, mit írunk alá – vagy bízzuk az egészet az anyukánkra.

 

 

Tömény Történelem 2. évadminden pénteken 22.00-tól a Comedy Central műsorán

– ismétlések szombaton 23.00-tól és 00.30-tól!

AZ OLDALRA CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEK LÉPHETNEK BE.